Burebista…Decebal…Dromihete…Oroles…sunt doar cativa dintre marii regi ai geto-dacilor, care, prin actiunile lor, au faurit parti insemnate ale istoriei noastre vechi. Cei mai multi dintre noi le cunoastem numele, dar oare cati cunosc detalii despre viata acestora, despre faptele lor si rolul jucat in antichitatea noastra? In mod cert, nu multi.

dacDin acest motiv, Asociatia Vatra Daciei si-a propus ca, incepand cu primavara anului viitor, sa inceapa lucrul la realizarea filmului documentar „Regii dacilor: intre legenda si adevar”, un proiect menit sa readuca in constinta celor de astazi amintirea, de multe ori ignorata, a acelor lideri din vechime.

Etapele proiectului se vor derula dupa cum urmeaza:

I. octombrie 2014 – martie 2015: constituirea bugetului necesar, documentare-cercetare, stabilirea locatiilor de filmare, selectia echipei de productie si a specialistilor invitati
II. aprilie 2015 – iulie 2015: filmarile
III. august 2015: montajul
IV. septembrie 2015: lansarea oficiala a documentarului

Proiectul, fiind unul de anvergura, care implica deplasari pe teren, dar si angajarea unei echipe de profesionisti specializata in realizarea de filme documentare, muzica de film, grafica 3D si animatie, editare si procesare audio-video, are nevoie de sprijinul vostru. Bugetul necesar, aproximat in acest moment, se ridica la cel putin 10.000 de euro. Va lansam, asadar, invitatia de a sprijin acest demers util, credem noi, in procesul de redescoperire si promovare a istoriei nationale.

Cum poti ajuta

– prin virament bancar în contul IBAN RO66RNCB0078138734030001, deschis la BCR, sucursala Ştefan cel Mare, Bucureşti, BENEFICIAR Asociaţia Vatra Daciei (codul SWIFT: RNCBROBU).
– printr-o donatie prin Paypal (daca esti utilizator al acestui serviciu), printr-un click pe butonul DONATE, aflat in partea dreapta a fiecarei pagini a site-ului nostru www.vatra-daciei.ro
– trimițând un SMS cu textul VATRA, urmat de adresa ta de e-mail, la numărul 7472 (valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote, doar pentru România), tarif 5 EURO + T.V.A. După trimiterea SMS-ului cu cuvântul cheie ți se va solicita confirmarea, care se face printr-un nou SMS, netaxabil.

De precizat ca acele companii private, entitati juridice, institutii etc. care doresc sa sprijine acest efort o pot face prin semnarea unui contract de sponsorizare cu Asociatia noastra, sumele donate fiind directionate, astfel, strict pe proiectul pentru care aecstea doresc sa faca sponsorizarea.

Asociatia Vatra Daciei