motociclist-in-trafic-noapteaIn București (si in Romania) exista o legislatie care prevede norme pentru pastrarea ordinii si linistii publice (incalcate in fiecare zi, dupa miezul noptii, de „zeii zgomotosi” pe doua roti). Pentru unii motociclisti nu exista satisfactie mai mare decat sa tureze motoarele „in draci”, atunci cand pornesc de la semafor. Cum unii dintre ei nu se pot afirma prin altceva…prin realizarea unei opere durabile, in stiinta, tehnica sau cultura, adevarata lor „afirmare” (LI SE PARE !) poate avea loc numai atunci cand produc UN ZGOMOT URIAS de care „beneficiaza” (la intersectia de la Lizeanu, de exemplu) pensionarii, oamenii care merg la servici, bolnavii si copiii.
Night-riding-Uneori ne intrebam de ce politia rutiera nu organizeaza filtre dupa miezul noptii pentru acesti „ingeri zgomotosi”… Explicatia o daduse candva un realizator TV, care spunea cu o unda de ironie si amaraciune ca, pana sa scoata politistul carnetul de amenzi pe Magheru, „ingerul zgomotos” se va fi aflat deja in…Drumul Taberei.
Daca avem pretentia ca Bucurestiul sa fie o capitala europeana si sub aspectul nepoluarii fonice, atunci ar trebui facut ceva ca oamenii sa se poata odihni macar dupa miezul noptii. Sau pentru acest lucru ar trebui creata o…”platforma prezidentiala” de adeziune la un oras nepoluat fonic?
Ioan Iacob