logo-simplu-mic26 septembrie – 4 octombrie 2014              

Cel mai efervescent oras din Romania pe plan artistic, Bucurestiul si-a castigat in ultimii ani un loc bine meritat intre orasele active din punct de vedere cultural in spatiul central si est european. Deschiderea unor noi galerii de arta si organizarea de centre culturale si spatii alternative de catre artistii independenti duc la o emulatie creatoare de bun augur si fac din Bucuresti un oras dezirabil pentru rezidente artistice, expozitii, conferinte si schimburi.

Bucharest Art Week s-a nascut din dorinta de ne alatura marilor orase europene precum Berlin, Basel, Viena, Budapesta sau Londra, unde astfel de evenimente reprezinta deja o traditie. La Bucuresti, saptamana artei se va structura in jurul nevoii de experiment si de schimb cultural intre artisti din tari europene, in special din zona centrala si de est. Fiecare editie va aborda o tema de interes social si incepand cu anul 2015 va avea un curator invitat din tara sau din strainatate.

Vrem sa facem accesibila arta contemporană publicului larg, sa facilitam vizibilitatea artistilor romani contemporani in tara si la nivel international si sa ii sustinem in demersurile lor creative.

Bucharest Art Week va fi deschis nu numai artelor vizuale, ci si altor arii artistice – teatru, muzica, dans, literatura etc. – fiind un bun prilej pentru evenimente sincretice sau manifestari pluridisciplinare.

Bucharest Art Week 2014 se va desfasura in perioada 26 septembrie – 4 octombrie. Tema editiei pilot este ”Orase, granite si atitudini” / ”Cities, borders and attitudes”.facebook-logo

Locatiile si programul vor fi anuntate pe masura ce vor fi confirmate.