Scurtmetrajele cele mai iubite de public se vad pe 30 august la Teatrul de Vara Herastrau

Au calatorit la festivaluri, au traversat mari si tari, au fost premiate, dar mai ales iubite si aplaudate de public. Nu mai au nevoie de podium, premii sau covor rosu, ci de un loc unde sa-si exerseze magia, sub cerul liber.

ShortsUP-In-Parc_Afis-440x622Pe 30 august, la Teatrul de Vara din Herastrau, e ShortsUP In Parc, un eveniment-retrospectiva ce aduce la un loc cele mai populare filme scurte incluse in selectiile ShortsUP din 2013 – 2014. Inainte sa se intoarca in spatii conventionale de proiectie, scurtmetrajele fac o ultima evadare de vacanta intr-un loc de poveste. Hohotele de ras si emotiile concentrate vor tine ritmul unei seri ShortsUP de film si de muzica, ce va completa seara in parc.

Preferatele publicului sunt comedii savuroase sau drame intense despre intamplari aparent banale, dar de fapt capabile sa schimbe vieti peste noapte. Castigatorul Ursului de Cristal la Festivalul de Film de la Berlin, Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011), e povestea unui baietel de 9 ani care descopera puterea ambitiei intr-o zi obisnuita la scoala. Copilaria isi revendica drepturile la orice varsta, intr-un scurtmetraj plin de imaginatie si umor.

Circuitul iubirii e rezumat in Dragoste la prima vedere (r. Mark Playne, Spania/Marea Britanie, 2011), un romance amuzant si sensibil ce face radiografia bucuriei fara cuvinte, doar cu muzica. Inovatia vizuala vine de la Esarfa pierduta (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013), animatie premiata la L.A. Shorts Fest si nominalizata la European Film Awards. Veverita Albert are o singura zi pentru a-si infrunta fricile si pentru a-si gasi esarfa, o zi care-i va schimba complet viata.

Programul ShortsUP In Parc include si marele castigator al Premiului Publicului de la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, Problema Voorman (r. Mark Gill, UK, 2012), scurtmetraj britanic nominalizat la Oscar care-i are in plin plan pe actorii Martin Freeman si Tom Hollander.

Ultimul eveniment ShortsUP din sezonul 2013-2014 e gazduit la Teatru de Vara din Herastrau, situat in cel mai mare parc din capitala si cel mai mare parc european din interiorul unui oras. Spectatorii vor vedea filmele scurte din gradenele amfiteatrului inconjurat de natura, de la 21:00 pana la 23:00. Accesul se face de la 19.00, caci atmosfera ShortsUP va fi completata de muzica live si povesti cinematografice cu invitatie la visare, ce vor anima ultimele zile ale verii. Amfiteatrul in aer liber se afla foarte aproape de intrarea in Parcul Herastrau de la Arcul de Triumf.

Biletele la ShortsUP In Parc pot fi achizitionate in avans la pretul de 25 de lei pe seara in perioada 1-10 august sau 30 de lei pe seara in perioada 10-29 august, din retelele MyTicket si Eventim. Un numar limitat de bilete va fi disponibil spre vanzare si la intrare, la pretul de 35 de lei.