Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) este onorat să fie partener în organizarea expoziției foto-documentare I Romeni e la Grande Guerra/Românii și Marele Război, care a fost inaugurată la Palatul Cusani din Milano, în data de 15 iulie 2014.

AFIS_Expo_I Romeni e la Grande GuerraExpoziția este organizată de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Consulatul General al României la Milano, Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în colaborare cu Circolo Unificato Esercito din Milano și Comando Militare Esercito Lombardia și beneficiază de patronajul Ambasadei României în Republica Italiană, al Regiunii Lombardia, al Provinciei Milano și al Primăriei orașului Milano.

MNIR apreciază efortul dezvoltării unor programe culturale bilaterale între România și Italia, fiind angajat, în mod constant, în derularea unor proiecte culturale care să ilustreze istoria şi tradiţiile românilor în contextul intensificării parteneriatelor culturale la nivel internaţional, cu precădere în spaţiul european de a cărui evoluţie istorică România este strâns legată.

Expoziția I Romeni e la Grande Guerra/Românii și Marele Război reunește peste 40 de panouri foto-documentare menite să prezinte publicului implicarea românilor și a României în Primul Război Mondial, pe baza documentelor de arhivă, a fotografiilor, ilustrațiilor contemporane și a documentelor de presă.

Organizatori: Institutul Cultural Român, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Consulatul General al României la Milano, Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În colaborare cu: Circolo Unificato Esercito din Milano și Comando Militare Esercito Lombardia.

Cu patronajul: Ambasada României în Republica Italiană, Regiunea Lombardia, Provincia Milano și Primăria orașului Milano.