Muzeul Național de Istorie a României este partener al evenimentului cultural Ghidușii Muzeelor,  organizat de Garmy Kids Grădiniță și Afterschool, alături de alte trei mari muzee din București, și anume Muzeul Național ,,George Enescu”, Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Național al Pompierilor – Foișorul de Foc.

Afis Ghidusii muzeelor 1 iunie 2014Copiii care vor fi ghizi pentru o zi, au participat în prealabil la o serie de cursuri interactive descoperind secretele meseriei unui ghid de muzeu și au învățat cum să devină la rândul lor îndrumători, în Weekendul Ghidușilor care va avea loc în perioada 31 mai 1 iunie a.c.

Ziua dedicată Muzeului Național de Istorie a României din Calea Victoriei nr.12,  este chiar 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului. Folosindu-și cunoștințele deprinse, copiii își vor pune ecusoanele de ghiduși și îi vor așteapta cuminți și cu emoție, pe vizitatori, pentru a-i conduce în lumea fascinantă a istoriei. Părinții, bunicii, profesorii, prietenii și toți cei care doresc sunt așteptați în intervalul orar 11.00 – 15.00, de micii ghiduși care le vor prezenta, cu bucuria și inocența copilăriei, expozițiile muzeului.