Asociatia Frontului Negustoresc Obor este posesoarea unei bogate arhive care contine sute de acte autentificate, un Hrisov de sarbatoare insotit de diplome, legitimatii si fotografii in original, brosuri, 4 studii istorice (din care doua au fost realizate de celebrul Nicolae Iorga, descendent al unei familii de negustori), contracte si evidentele juridice legate de existenta acestui vad comercial.
Pavilion Oficial-1902 pt.sarbatoriAsociatia Frontului Negustoresc Obor, prin procesele actuale, incearca sa mentina ca piata publica si traditionala, Piata Obor. Asociatia Frontului Negustoresc Obor respectand traditiile vechi de sute de ani,
Va comunica

Din anul 1912, negustorii din Piata Obor functionau in baza unui Statut recunoscut la nivel national de toti negustorii din Romania.
Prima organizare oficiala a fost posibila dupa recunoasterea:“calitatii de persoana morala, conform Constitutiunii si este autorizata, ca atare, sa continue si sa se bucure de toate drepturile prevazute de legile tarii, conformandu-se statutelor sale care fac parte integranta din aceasta lege”
Aceasta organizare s-a realizat prin punerea in aplicare a legii nr.1.793/25.04.1914 semnata: “Prin gratia lui Dumnezeu si vointa nationala Carol I. Rege al Romaniei”.
In urma organizarii la nivel national a negustorimii romane, tot in urma cu 100 de ani, pe data de 21 mai 1914 s-a organizat primul Hram Negustoresc in Piata Bibescu Voda.
Asociatia Frontului Negustoresc Obor va reaminteste cu aceasta ocazie ca la data de 21 mai 2014 “cand se sarbatoresc Sfintii Imparati Constantin si Elena” se vor implini 77 de ani de la organizarea primului Hram Negustoresc in Piata Obor.
Acest Hram Negustoresc s-a organizat la propunerea domnului Sinescu Constantin, care a detinut functia de presedinte de onoare dupa anul 2006, cand s-a reinfiintat Asociatia Frontului Negustoresc Obor.
Din cauza organizarii traditionalului Hram Negustoresc din anul 1946, comunistii tradatori de tara si de neam, prin teroare si arestari au reusit sa interzica functionarea acestei asociatii.
Prin practici similare, fostii activisti comunisti din actuala Primarie a Sectorului 2, incearca sa distruga aceasta asociatie si in zilele noastre, printre metodele folosite fiind sabotarea traditiilor noastre din Piata Obor, distrugerea Crucii Negustorilor din Obor (declarata monument istoric), privatizarea preferentiala a Pietei Obor, dosare penale fabricate liderilor Asociatiei Frontului Negustoresc Obor pe modul “subminarea economiei nationale” etc.
Consideram ca privatizarea Pietei Obor „pe 1 euro/mp/luna” reprezinta pretul care include si desfiintarea acestor traditii. Consideram ca un popor care nu este lasat sa aiba traditii, este izgonit din propria tara.
Speram ca Dumnezeu sa ne ajute si sa-i pedepseasca dupa faptele lor.
Asociatia Frontului Negustoresc Obor

foto: Pavilionul Oficial ridicat in 1902 pentru sarbatorile din Zona Obor