La 20 de ani, Mihai Bica este primul român care va ieşi, peste patru ani, cu o diplomă de medic de la Cambridge, universitatea din Top 3 mondial la care a visat încă din clasa a IX-a.

EXCLUSIV_Primul_student_rom_n_la-0ebc76f1ec891a8d30e4eab37595319aMihai Bica (20 de ani) este absolvent al celui mai bun liceu din ţară, Colegiul Naţional „Sf. Sava“, din Bucureşti, a fost olimpic naţional la biologie şi din clasa a IX-a a visat să studieze la prestigioasa universitate Cambridge, din Marea Britanie. Trei ani mai târziu, la miezul nopţii, „sărea prin casă de bucurie“ pentru că fusese acceptat, după un examen de specialitate, două interviuri şi Bac-ul britanic luat cu notă maximă la biologie, fiindcă în România nu a putut da examen decât la una din probele cerute, chimia.

Acum, Bica este chiar primul român admis la Medicină la Cambridge din istoria universităţii, lucru pe care l-a aflat de la profesorii lui englezi şi de la Societatea Studenţilor Români de acolo. Se bucură că învaţă la „cea mai bună universitate în ceea ce priveşte domeniul ştiinţelor naturale“, dar spune că încă are nevoie de timp pentru a se adapta la stilul rece al britanicilor, după ce aşteptările ridicate i-au fost demontate încet-încet. Tânărul nu a plecat acolo însă singur: i-a mobilizat din liceu pe alţi doi colegi de clasă să dea admitere la Cambridge, iar aceştia studiază acum Chimia şi Ingineria la aceeaşi universitate.

articol intreg (sursa: adevarul)