Elevul_campion_european_la_GO_-8f14703f96f63a01692ac3e577589248Cel mai bun jucător de GO al României este Alexandru Pitrop, un copil firav şi timid în vârstă de 15 ani, elev în clasa a VIII a la Şcoala numărul 7 din Botoşani.  Însă în spatele tăcerii adolescentului se ascund înţelepciunea şi măiestria unui învingător. Alexandru a ajuns campion european cu o tablă de GO făcută acasă şi fiind antrenat de propriu tată, Neculai Pitrop.

La începutul anului, în februarie, Alexandru a obţinut titlul de campion european la categoria sub 16 ani, la competiţia de la Bognor Regis, din Marea Britanie. Aici s-a bătut cu jucători din 12 ţări, între care Anglia, Rusia, Ucraina, Germania, Ungaria, Polonia, Olanda sau
Cehia.
„A fost ceva uimitor. Nu eram printre favoriţii la
titlul de campion. Dar nu ai de ales. În faţa tablei, joci. Şi dacă joci cu pasiune şi determinare, aproape nici nu mai contează cine câştigă. Se joacă pe runde. Cine câştigă mai multe runde, acela primeşte titlul“, explică Alexandru Pitrop.
În palmaresul său, elevul are mai multe competiţii importante.
Astfel, în 2010, la primul Campionat European la care a participat s-a clasat pe locul al doilea. La Campionatul European din 2011 a obţinut locul al treilea, iar la Campionatul Mondial din Taiwan, din 2012, s-a clasat al optulea.
articol intreg (sursa: yahooo stiri)