logo_newsICR New York prezintă în 3 aprilie, de la ora 7 PM, vernisajul expoziției de fotografie The King of the Absurd Never Dies. Eugene Ionesco – Theater and Portraits. Expoziția este dedicată Zilei Mondiale a Teatrului.

Fotografiile-portret semnate de Sorin Radu, sunt făcute în 1978 la o conferinţă şi lansare de carte a Rinocerilor, ţinută de Eugen Ionescu la New York University. Cu prilejul acestei expoziții organizate la ICR New York, publicul american va avea ocazia să vadă, în premieră americană, fotografiile realizate de Sorin Radu in 1978. De asemenea, publicul va putea vedea și imagini din diverse spectacole cu piese ionesciene puse în scenă în Romania și Coreea de Sud. Cele 29 de fotografii din expoziție vor fi însoțite de un slideshow care va prezenta publicului o selecție din vastul portofoliu artistic al lui Sorin Radu. În deschiderea acestei excepționale expoziții de fotografie, ce va fi itinerată în SUA și Canada, va vorbi criticul și istoricul de artă dr. Eduard Andrei, care a completat, de curând, echipa coordonatorilor de proiecte a ICR New York.

Sorin Radu este unul dintre cei mai importanți artiști fotografi din România și cel mai bun fotograf de teatru din România. Considerat un maestru al luminii și umbrei, ”portretistul” Sorin Radu a fotografiat politicieni și președinți, de la Ronald Reagan la Împărăteasa Farah Pahlavi a Iranului, fostul Rege al României, Mihai I, oameni de cultură și personalități, de la Eugen Ionescu la Paul Goma, Radu Aldulescu, Vladimir Orloff, Mariana Nicolescu și Noel Bernard. Artistul Sorin Radu a fotografiat arhitectură (L’Ambasciata D’Italia) și lucrări de artă pentru nenumărate albume. Fără fotografiile lui Sorin Radu, mulți pictori români de mare valoare, din toate generațiile, nu ar fi avut albumele de artă care au pus în valoare lucrările lor. Cel mai spectaculos volum de artă realizat cu fotografiile lui Sorin Radu este “Vlaicu Ionescu – The Artist” de Doina Uricariu, apărut la Universalia Publishers.