img_57683_0_bigFormațiunea noastră profesională,  activitățile zilnice își pun amprenta asupra  tuturor lucrurilor pe care le realizăm, indiferent de domeniul căruia îi aparțin. Acest  aspect poate conduce la inovații neașteptate, la creații unice, originale. Un astfel de exemplu este poetul, dramaturgul, actorul de teatru, film  și televiziune spaniol  Alfredo Cernuda, cu  poeziile sale  delicate, sensibile, scrise într-o manieră inedită, rezultat al personalității  sale complexe, deosebite care poate  jongla  minunat și firesc,  cu cuvintele, cu filmul video, cu imaginile, cu muzica, cu versurile proprii . Lansarea volumului său de versuri „En la voz de tus brazos habito”  la Madrid, în luna februarie este un eveniment  mult așteptat și remarcant  pentru  literatura internațională.

2012-07-18_IMG_2012-07-11_02.20.36__8879192      Alfredo Cernuda este unic în poezia de dragoste contemporană  prin   capacitatea de îmbinare a sentimentelor de o înaltă gingășie sufletească  în formule interesante, care practic îl reprezintă, îl definesc, prin diverse și spectaculoase fațete.  Delicatețea  poeziei  se împletește desăvârșit cu sensibilitatea imaginilor diafane create, cu muzicalitatea  versurilor, înșiruite ca niște mărgăritare într-un șirag prețios cu care se sincronizează perfect .

13 - 1 (19)        De-a lungul anilor, Alfredo Cernuda a scris scenarii ca dramaturg. Prima sa creație a fost “LEONOR DE AQUITANIA“ , care a fost prezentată în întreaga Spanie și a avut recenzii excelente. A scris apoi OJOS DE NIEBLA și  SOLEDAD NO ES UN NOMBRE DE MUJER.  Pentru nuvela sa “EL SOÑADOR AJENO“,  aflată la a treia ediție, i-a fost acordat  premiul VAQUEIRO DE HONOR în  2010 . O altă creație de succes  a dramaturgului  este  LA AMANTE IMPERFECTA. Lecturând  operele sale,  ajungi  imediat, involuntar la concluzia că, activitatea în teatru, film și televiziune a actorului și scenaristului Alfredo Cernuda s-a armonizat și împletit perfect  totdeauna cu cea de dramaturg, scriitor și poet.                                                         

Autor:  Dr. Cornelia Păun Heinzel