Printul-Paul--Familia-regala-trebuie-sa-lucreze-pentru-imaginea-tariiAnul 1859 este anul constituirii României moderne și totodată anul în care s-a semnat certificatul de naștere al Armatei Române. În noiembrie 1859 prin Înalt Ordin al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, se înființează Secția a II-a Informații a Marelui Cartier General – predecesoarea actualei Direcții de Informații Militare. Dar abia la 1 Decembrie 1918 are loc constituirea definitivă a României Mari.

La 1 decembrie1918Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român. Această decizie a fost făcută publică prin Rezoluția de la Alba Iulia. Anul acesta se împlinesc 95 de ani de la istoricul eveniment. 

Ziua națională a României a fost între 18661947 ziua de 10 mai. Prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus în ziua de 10 mai1866 jurământul în fața adunării reprezentative a Principatelor Române Unite. În amintirea acestui eveniment, la 10 mai1877, tot el a proclamat în fața parlamentului independența de stat a României.

Apoi, între 19481989, Ziua națională a României a fost ziua de 23 August. Prin lege, la 31 iulie1990, ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991.

Iată cum Ziua Națioanală a României, trecând prin diferite perioade istorice, duce cu ea mai departe semnificația adâncă ce unește acest popr de secole. Pentru românii de azi, atât din România cât și din întreaga lume, această zi este simbolul rădăcinii lor, a moștenirii istorice și a datoriei de a duce mai depate ce au înfăptuit și ocrotit strămoșii noștri: o Românie unită, liberă și deschisă viitorului.

index“Te binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.” scria Regina Maria, străbunica mea, în testamentul ei.

La ceas aniversar, urez românilor de pretutindeni „LA MULTI ANI” și le doresc să apere culorile neamului, curat și adânc în suflet.

ASR Prințul Paul al României