In contextul in care societatea civila isi face tot mai mult simtite prezenta si forta, pe fondul acutizarii crizei socio-economice si al nemultumirilor acumulate in ultimii ani, organizatiile neguvernamentale romanesti se reunesc pentru a valida strategii de actiune comune.

 incep-inscrierile-pentru-forumul-naional-1Editia din acest an isi propune sa puna in dezbatere teme de anvergura pentru sectorul neguvernamental si sa stabileasca un cadru strategic de manifestare a ONG-urilor in contextele politic, economic si social.

 Pe agenda de lucru a reuniunii se regasesc atat teme legate de consolidarea si dezvoltarea sectorului neguvernamental in ansamblul sau, cat si teme specifice, referitoare la zonele de competenta ale ONG-urilor romanesti, definite in „Carta Alba a Sectorului ONG din Romania” din 2012.

 Forumul National ONG din acest an isi propune sa creeze premisele pentru un nou Contract Social. Printre obiectivele strategice vizate de Forumul ONG se numara trecerea la urmatorul nivel in dialogul cu executivul si legislativul, intensificarea colaborarii si a parteneriatului cu mediul de afaceri, precum  si consolidarea legaturii cu cetatenii si comunitatea. Crearea unor punti de comunicare, negociere, consultare si colaborare in interiorul sectorului asociativ  si intre sector si puterile economica, politica si administrativa este imperios necesara. Solutiile pentru dezvoltarea sanatoasa a sectorului neguvernamental sunt un alt punct esential pe agenda evenimentului. Cresterea sustenabilitatii sectorului, prin identificarea de noi surse de finantare si prin determinarea imbunatatirii cadrului legal existent este vitala pentru mentinerea independentei organizatiilor neguvernamentale si pentru cresterea capacitatii acestora de a furniza servicii de cea mai buna calitate, in concordanta cu scopurile si misiunile lor specifice.

Forumul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania va avea loc pe 09-10 decembrie 2013, la Palatul Parlamentului (Sala Nicolae Balcescu, intrarea C1 – Bd. Natiunilor Unite, colt cu Bd. Libertatii).

Mai multe detalii despre agenda evenimentului sunt disponibile pe website-ul: www.forum-ong.ro.

 Aceasta editie este dedicata organizatiilor care au vocatia actiunii in beneficiul comun, organizatiilor care inteleg ca atingerea propriei misiuni se face nu doar prin propriul efort singular, ci si prin coalizarea cu alte organizatii si nu in ultimul rand, organizatiilor care apreciaza ca propria bunastare si imagine depind si de bunastarea si imaginea sectorului asociativ ca ansamblu.

Alaturi de acestea vor fi invitati si finantatori, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, ai partidelor politice, ai presei si ai mediului academic.