Vrei să vezi cum arătau cele mai importante zone ale orașului în urmă cu peste 70 de ani? O poți face mâine, de la ora 11.00, odată cu vernisajul expoziției „Buzăul interbelic în cărți poștale ilustrate”, organizată de către Muzeul Județean la Consiliul Județean.

vedere buzauExpoziția cuprinde 121 de cărți poștale ilustrate datând din perioada interbelică, ce fac parte atât din colecția Muzeului Județean Buzău, cât și din colecția privată Gabriel Petre. Prin intermediul acestei expoziții sunt aduse în atenția publicului

zonele și clădirile reprezentative pentru Buzău: Parcul Crâng, Strada Cuza Vodă, Vila Albatros, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Palatul Comunal, Gara, instituții de învățământ și lăcașuri de cult.

„România interbelică a devenit un mit, un ideal al dezvoltării și al libertății, reprezentând pentru mulți perioada în care s-a arătat adevăratul potențial al țării noastre. Dezvoltarea economică extraordinară, modernizarea societății și, mai ales, îmbo­gățirea <prin noi înșine>, au făcut ca noi să visăm la această perioadă, ca la un trecut îndepărtat, idealizat. Efervescența culturală din acei ani, cu marii oameni de cultură care s-au afirmat în vremea aceea, e cu siguranță un element de luat în considerare”, a declarat curatorul expoziție, Tatiana Drincă.

Expoziția va fi deschisă la Consiliul Județean până pe 15 decembrie, putând fi vizitată zilnic în intervalul orar 9.00- 16.00.