Pe 17 mai, la nivel internațional se sărbătorește Food Revolution Day, mișcarea pornită de bucătarul Jamie Oliver pentru a inspira și educa oamenii în vederea adoptării unui stil de viață sănătos. Zeci de evenimente sunt așteptate în întreaga țară, iar în București, adepții hranei sănătoase sunt invitați să marcheze evenimentul între orele 17.00 și 20.00 la hypermarketul Cora Lujerului, unde Daniela Mișcov și Miruna Meiroșu, ambasadori Food Revolution România, alături de Curtea Veche Publishing și Librăria Bastilia, vor pregăti o serie de întâlniri interesante cu specialiști din domeniu, dar și concursuri de gătit pentru familii.

frd-facebook-cover-imagePe parcursul a trei ore, concurenţii şi publicul vor participa la un eveniment culinar inedit: o competiție de gătit, cu scopul de a demonstra că hrana sănătoasă nu este doar importantă pentru o viață armonioasă, ci și foarte plăcut de preparat. În competiție vor lua parte opt familii care îşi vor dovedi îndemânarea şi imaginaţia combinând ingrediente gustoase pentru a crea o salată inovatoare şi rapidă. Participanţii vor fi recompensaţi cu premii tematice, iar salatele câștigătoare se vor stabili ținând cont de ingredientele folosite, încadrarea în timp şi nota creativă.

Mai mult, în cadrul evenimentului vor fi invitate personalități recunoscute pentru abilitățile lor culinare și ambasadori ai unui stil de viață sănătos, care vor oferi sfaturi utile despre gătitul în familie și dezvoltarea copiilor printr-o alimentație sănătoasă.

Evenimentul este organizat de echipa Food Revolution România, reprezentată de Daniela Mișcov și de Miruna Meiroșu, cel mai nou Food Revolution Community Ambassador. Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Editura Curtea Veche și Librăria Bastilia, cu sprijinul sponsorului principal, Cora România. Echipa de organizare cuprinde și echipa voluntarilor, studenți la S.N.S.P.A. – Facultatea de Management.

La competiție pot participa familii compuse din părinți și copii cu vârsta până în 12 ani, în baza înscrierilor prealabile care vor fi preluate, începând cu data de 10 mai, la adresa  foodrevolutionromania2013@gmail.com.

Mișcarea „Food Revolution” a fost inițiată de faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare și autor al unei serii întregi de cărți, pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prinMinistry of Food, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extrem de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.

„Food Revolution Day” este un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver. Într-o singură zi, mii de participanți, printre care se află părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață. Oricine este invitat să organizeze un eveniment- fie și o simplă cină cu prietenii – și să îl înscrie pe pagina http://foodrevolutionday.com/, pentru a pune România pe harta lumii cu un număr din ce în ce mai mare de manifestări pentru un stil de viață sănătos.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări paginile de Facebook Food Revolution Romania, Curtea Veche Publishing și Librăria Bastilia.


Va așteptăm cu drag la Food Revolution Day!