Îl cheamă Șerban Ghenea și s-a născut în 1973, în Romania. La vârsta de cinci ani, împreună cu părinții, ajunge la Montreal, iar în prezent trăiește în Virginia Beach, SUA, unde lucrează ca inginer de sunet și mixer.
599086_572050292808135_1760964633_nȘerban este laureatul a opt Grammy (dintre care trei Latin Grammy), cu mai bine de 18 nominalizări pentru acest prestigios premiu.
Anul acesta, la gala ce a avut loc pe data de 10 februarie, Șerban a avut nu mai puțin de cinci nominalizări. El a câștigat ca engineer/mixer pentru „Stronger” al lui Kelly Clarkson, declarat cel mai bun album vocal pop al anului.
Din 1996, de când si-a deschis propriul studio de mixaj, Șerban a lucrat cu numeroase nume celebre pe întreg mapamondul: Michael Jackson, Justin Timberlake, Usher, Faith Hill, Carrie Underwood, Jewel, Santana, Shakira, etc.
Palmaresul său este impresionat: pe lângă premiile deja menționate, Șerban Ghenea a mixat peste 92 de piese și albume care au atins #1, incluzând hituri pentru Kelly Clarkson, Katy Perry, Ke$ha, Britney Spears, Black Eyed Peas, Maroon 5, Avril Lavigne, Pink, Rihanna sau Taylor Swift.
Despre talentul său, părinții – locuitori ai Montrealului – spun, mai în glumă, mai în serios, că i se trage de la bunicul său, care cânta în fanfara orașului Roman. Cert este că Șerban Ghenea s-a născut cu o ureche muzicală deosebit de fină, dar și cu carisma și perseverența necesare construirii unei cariere de succes în industria muzicii, în țara care de decenii bune dă „tonul” muzical în lume.
Mai multe despre Șerban Ghenea și premiile sale Grammy în numărul 105 Accent Montreal din 22 februarie 2013, www.accentmontreal.com