Melomanii din unsprezece tari europene vor asculta pe posturile publice de radio concertul extraordinar de muzica clasica romaneasca desfasurat la Sala Radio vineri, 1 februarie, la ora 19.00. In Danemarca, Germania, Spania, Croatia, Portugalia, Estonia, Letonia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Norvegia, vor fi difuzate lucrari reprezentative, semnate de mari compozitori romani, din pacate mult prea rar daruite publicului live.

Orchestra Nationala Radio condusa de dirijorul sau principal, Tiberiu Soare, va interpreta Simfonia a II-a in la major, op.17, creatie a lui George Enescu, dar si lucrari apreciate semnate de Constantin Silvestri (Concert pentru flaut si orchestra), Sigismund Toduta (Passacaglia pentru flaut si orchestra) sau Paul Constantinescu (Toccata pentru flaut si orchestra), in orchestratia lui Ioan Dobrinescu.
279341-ib-stefanescu-foto-virgil-oprina-177Invitatul special al serii este flautistul Ionut Bogdan Stefanescu, care a studiat cu cei mai importanti profesori din tara si strainatate, a acumulat un numar impresionant de concerte peste tot in lume si este singurul artist din Romania detinator al unui flaut din aur de 18k, creatie a companiei japoneze Muramatsu.
Concertul este cuprins in stagiunea Euroradio – schimb international de programe audio de inalta calitate initiat de European Broadcasting Union – in seria concertelor „A la carte”. Evenimentul puncteaza si implinirea a 100 de ani de la nasterea lui Constantin Silvestri – a carui activitate se leaga de toate institutiile muzicale importante din Romania, dar care a dirijat si Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonica din Chicago si alte ansambluri celebre din lume. De asemenea, tot in acest an se comemoreaza 50 de ani de la disparitia lui Paul Constantinescu, compozitor care a creat numeroase lucrari simfonice, vocal-simfonice, corale, muzica de film s.a.