Romania devine prima tara din UE ca palmares la acest concurs!

Romania a ocupat primul loc in UE la Olimpiada Internationala de Informatica de anul acesta. Elevii romani au castigat trei medalii de aur si una de bronz, au declarat pentru HotNews.ro organizatorii olimpiadei. Adrian Budau, Alexandru Gavrila (Liceul International de Informatica Bucuresti) si Darius Buhai (Colegiul National „Liviu Rebreanu” din Bistrita), au obtinut medalii de aur, iar bronzul a fost castigat de Stefan Voroneanu (Colegiul National „I.L.Caragiale” din Ploiesti).

Olimpiada Internationala de Informatica se desfasoara in Italia, in perioada 23-30 septembrie. Probele de concurs s-au terminat pe 28 septembrie, la olimpiada participand 304 concurenti din 76 de tari. Prima Olimpiada Internationala de Informatica s-a desfasurat in 1989 in Bulgaria.

Primul loc in lume la Olimpiada Internationala de Informatica 2012 a fost castigat de Johnny Ho din Statele Unite ale Americii. Acesta a obtinut punctajul maxim posibil la toate probele pe care le-a sustinut in cadrul olimpiadei. Locul al doilea a fost ocupat de Gennady Korotkevich din Belarus, iar locul al treilea din punct de vedere al punctajului a fost obtinut de Yuzhou Gu din China.

Din lotul Romaniei, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Adrian Budau care in clasamentul total este pe pozitia 7.

sursa:hotnews.ro