COMUNICAT DE PRESÃ

Educatie. Angajabilitate. Business

a V-a editie a Congresului Studentilor din România

UNIUNEA STUDENTILOR DIN ROMÂNIA (USR) organizeazã cea de-a V-a editie a Congresului Studentilor din România (CSR).

Perioadã: 12 mai.

Locatie: Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza

Congresul este un eveniment emblemã ce încurajeazã libertatea de exprimare a tinerilor studenti, informarea acestora cu privire la drepturile în societatea româneascã si cea europeanã si implicarea la nivel national într-un proces decizional.

Editia a V-a lanseazã in mediul studentesc dezbaterea generatiei noastre asupra Angajabilitãtii si Facilitãrii Accesului Tinerilor pe Piata Muncii. Evenimentul creazã un cadru de dialog între studenti si specialisti, cu rolul de a pregati tinerii pentru o piatã a muncii modernã, performantã si inclusivã. Activitãtile integrate: „Workshop-urile de carierã”, „Workshop-ul national”, „Masa rotundã”, „Adunarea plenarã” sunt menite sa inspire cãtre actiuni concrete ale studentilor si sincronizarea domeniilor de studiu cu piata muncii.

Adunarea Plenarã a Congresului Studentilor din România se va desfãsura pe data de 12 mai la Palatul Parlamentului si va avea ca invitati oficialitãti, ministri, rectori, oameni de afaceri, studenti si tineri. În cadrul plenarei se vor prezenta recomandãrile si raportul final, urmând ca toti actorii implicati sã elaboreze un ghid de angajabilitate sub coordonarea Uniunii Studentilor din România.

Uniunea Studentilor din România www.uniunea.ro