Jucatorul roman Horia Tecau a castigat titlul la Australian Open in proba de dublu mixt alaturi de americanca Bethanie Mattek-Sands

Jucatorul roman Horia Tecau a castigat titlul la Australian Open in proba de dublu mixt alaturi de americanca Bethanie Mattek-Sands. Cei doi i-au invins in finala programata duminica pe Elena Vesnina (Rusia) si Leander Paes (India), cu 6-3, 5-7, 10-3. Tecau si Mattek-Sands au controlat jocul pana in setul secund, cand meciul a fost intrerupt la 4-3 in favoarea lor din cauza ploii. Intreruperea care a urmat a fost in folosul perechii ruso-indiene care a jucat mai bine la reluare. Vesnina si Paes au trecut in premiera la conducere, pentru ca in final sa reuseasca break-ul de unu la unu la seturi. S-a intrat in tie-breakul decisiv al setulu al treilea, unde Tecau si Mattek-Sands au reveni in controlul meciului si au castigat detasat cu 10-3.
Pentru Horia Tecau este primul titlu de Grand Slam din cariera, dupa ce in 2010 si 2011 a disputat finala probei de dublu la Wimbledon alaturi de suedezul Robert Lindstedt.
Ultimii romani care au disputat o finala de dublu mixt au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac in 1979. Cei doi au pierdut la vremea respectiva titlul la Roland Garros. Singurul roman cu titluri in palmares la dublu mixt este Ilie Nastase, care a castigat Wimbledonul in 1970 si 1972 alaturi de Rosemary Casals din Statele Unite ale Americii.