O ţară mică, dar cu talente mari. Asta spun americanii, şi nu numai, despre designerii şi stilistele din România. Pe lângă bine-cunoscuta Anastasia Soare, “regina sprâncenelor”, care adună tot mai multe cliente celebre, creatoare de modă tinere şi foarte talentate le cuceresc, rând pe rând, pe divele de la Hollywood.

Maria Lucia Hohan, tot mai cunoscută

Nicole Scherzinger, Demi Lovato, Rosario Dawson şi, mai nou, Stacy Kleiber, iubita actorului George Clooney, sunt doar câteva dintre divele care au început să poarte pe covorul roşu, la diverse evenimente importante, creaţiile româncei Maria Lucia Hohan. Mereu au primit aprecieri pozitive din partea criticilor de modă.

Lorena Sârbu, preferata Evei Longoria

Lorena Sârbu e deja un nume printre divele dornice de strălucire la Hollywood. Cele care îi poartă cel mai adesea rochiile sunt actriţa Eva Longoria, dar şi producătoarea premiată cu trofeul Emmy, Emily Gerson Saines, care a îmbrăcat creaţia româncei chiar la decernarea premiului. Lorena are în prezent două showroomuri în SUA, în New York şi în Beverly Hills.

Heidi Klum, pensată de Anastasia Soare

Heidi Klum (38 de ani), care a strălucit pe covorul roşu la gala de decernare a Globurilor de Aur de săptămâna trecută, se pare că este o clientă fidelă a salonului româncei Anastasia Soare, cunoscută la Hollywood drept “regina sprâncenelor”. Chiar înainte de ceremonie, nemţoaica a publicat, pe contul ei de pe reţeaua socială Twitter, o poză în care Anastasia se ocupa de sprâncenele ei. La serviciile româncei apelează şi alte vedete celebre de la Hollywood, ca Madonna, Jennifer Lopez sau Sharon Stone.

Chotronette a apărut în revista Vogue

De aproape patru ani, ieşencele Silvia şi Laura îmbracă fetele din România cu cele mai frumoase rochiţe din tulle şi dantelă. Mai nou, creaţiile ce poartă semnătura Chotronette ale celor două tinere i-au cucerit şi pe italienii de la faimoasa revistă Vogue, care au scris un reportaj despre acestea.

Irina Schrotter, lăudată de criticii de modă nemţi

O vestimentaţie creată de Irina Schrotter a fost aleasă printre cele mai frumoase ţinute de la Berlin Fashion Week, într-un top 10 realizat de cotidianul german Bild. Creatoarea româncă a deschis cu succes seria prezentărilor designerilor români la Berlin Fashion Week cu colecţia pentru sezonul toamnă/iarnă 2012-2013.

Sursa: libertatea.ro