Saul Steinberg, unul dintre cei mai de succes si apreciati caricaturisti de la New Yorker s-a nascut pe 15 iunie 1914 la Ramnicu Sarat, a studiat 1 an Filosofie la Universitatea din Bucuresti, apoi Arhitectura la Milano, unde si incepe sa publice in revista Bertoldo dar si in Life Magazine si Harper’s Bazar. Fugind din calea fascismului, ajunge in Republica Dominicana, unde asteapta viza pentru SUA fiind deja in discutii cu New Yorker, care ii si faciliteaza obtinerea vizei in 1942.

Stilul sau filosofic, aproape poetic, cat si spiritul sau critic l-au propulsat in elita caricaturistilor de pe scena americana si a lumii.

In aproape 60 de ani de cariera la New Yorker, Saul Steinberg publica peste 90 de coperti si 1200 de desene, facandu-l sa fie foarte iubit de publicul american, astfel incat in 1946 este este inclus in prestigioasa expozitie „Fourteen Americans” de la Museum of Modern Art, New York. O retrospectiva a operei sale a fost expusa in 1976 la Whitney Museum of American Art, tot in New York si postum, in 2002 la Valencia.

La moartea sa în 1999, în conformitate cu testamentul său, a fost înființată Fundația Saul Steinberg, cu scopul de „a facilita studiul și apercierea contribuției lui Saul Steinberg la arta secolului XX” și de „a servii ca resursă pentru comunitatea curatorială și educativă internațională precum și pentru marele public”

articol preluat din revista COMICS (http://revista-comics.blogspot.com/2011/10/profil-saul-steinberg.html)