In perioada 24 – 28 iulie, Institutul SAE Bucharest l-a avut ca oaspete pe Pier Paolo Merlo, director teritorial SAE pentru Asia, Africa si Europa. Prezenta sa la Bucuresti a certificat deschiderea campusului SAE in capitala Romaniei si initierea legala a licentei pe care SAE Institute a oferit-o echipei Bucurestene.

La palatul Sutu, Muzeul de istorie al municipiului Bucuresti, la data de 26 iulie, Conferinta “SAE in lume si in Romania. Prima institutie multimedia internationala deschisa la Bucuresti”, a marcat prima intilnire a lui Pier Paolo Merlo cu cei care de la 1 Octombrie vor reprezenta primii studenti ai Institutului SAE Bucharest.

Am considerat Romania – a declarat Pier Paolo Merlo – ca si cel mai important punct de intrare pe piata Europei de Est. Ne-am facut temele, am cercetat si am descoperit foarte multi cetateni romani studiind in cadrul institutelor SAE in toata lumea. De aceea am considerat ca este necesar pentru SAE sa intre pe piata Europeana de Est si credem ca SAE Bucharest va fi un exemplu de succes. Faptul ca am venit sa dam licenta aici este pentru ca suntem siguri ca datorita unui parteneriat bun si al unei echipe experimentate cum avem aici in Romania, va fi sigur o cale de a atinge succesul asteptat de SAE.”

La Galeria Foto a Cinematografului Patria din Bucuresti, a urmat a doua zi, 27 iulie , intilnirea cu viitorii membrii ai echipei academice si administrative a Institutului SAE Bucharest.

Am gasit aici ceva cu care sunt obisnuit: pasiunea! – a marturisit Pier Paolo Merlo– Imi aduc aminte de o reclama veche pe care am facut-o cind studiam la SAE Milan si care spunea: fa din pasiunea ta, profesia ta! Gasim pasiune printre oamenii care lucreaza la SAE, printre cei care au absolvit SAE, sau printre studentii prezenti ai SAE. As fi putut fi aici in Bucuresti, sau m-as fi putut afla in Coreea, sau Noua Zeelanda. Daca oamenii ar arata pasiunea pe care o arata cei din Bucuresti, ar insemna ca un pas inainte, o caramida, o noua poveste ar fi adaugata la succesul SAE. De aceea spun ca mediul pe care l-am gasit aici, din punct de vedere pofesional si personal, este probabil unul perfect pentru stabilirea unui nou campus SAE.”

Cele patru zile petrecute de Pier Paolo Merlo in Bucuresti au avut ca rezultat final si alegerea sediului Institutului SAE Bucharest, unde vor fi deschise portile celor mai moderne studiouri multimedia dintr-o institutie de invatamint superior in domeniu.

Opinia pe care o am despre Bucuresti este ca am descoperit un oras foarte vibrant, foarte viu, chiar foarte tinar, am vazut foarte multi tineri pe strada. Citeodata acest lucru nu mai este chiar asa de obisnuit in Europa. Tinerii europeni stau in dormitoarele lor, comunicind prin facebok si alte retele de socializare. Aici am senzatia ca inca mai exista placerea de a comunica fata in fata. Toate aceste observatii impreuna, creeaza mediul perfect, vibrant si informal pe care ni-l dorim in orice loc in care exista SAE.”, a fost concluzia directorului regional SAE la plecarea sa din Romania.

Madalina Corina Diaconu