Aflam cu mirare din ziare ca la lansarea dezbaterii publice organizata azi de Primarul General pentru inchiderea inelulului median, arcul nordic, vor participa organizatiile non-guvernamentale.

Nu stim care sunt acelea. Putem afirma cu certitudine ca niciuna din cele 50 de organizatii non-guvernamentale din Platforma pentru Bucuresti nu au fost invitate, desi este evident ca sunt cele mai active pe problematica Bucurestiului.

Organizatiile din Platforma pentru Bucuresti nu au fost invitate nici la lansarea Cadastrului Verde (la Clubul Diplomatilor!) , unde cei care au ajuns au aflat de la ziaristi, dupa cum nu au fost invitate si nici nu li s-a permis accesul la bilantul la 3 ani al Primarului General.

Este strict optiunea Primarului asupra invitatiilor la evenimentele mediatice pe care le organizeaza. Insa:

          ii solicitam sa nu mai dezinformeze cu privire la relatia dezastrouasa pe care o are cu ONG-urile

          ii solicitam sa faca publice studiile finantate cu bani publici si pe care le lanseaza cu atata fast.

In ceea ce priveste Cadastrul Verde:

          pentru a putea avea o opinie avizata asupra Cadastrului Verde, ONG-urile si presa trebuie sa il poata studia; solicitam Primariei sa il posteze pe pagina sa internet

          nu cunoastem in acest moment daca s-a realizat doar pentru spatiile verzi publice sau si pentru spatiile verzi private; nu cunoastem daca a fost finalizat pentru spatiile verzi publice

          publicarea Cadastrului Verde ar permite publicului sa vada sutele de copaci defrisati in Parcul Tineretului in urma contractului de parteneriat public-privat al Primariei Capitalei pentru Aqua Parc si zecile de copaci defrisati in Sos. Panduri 90-92 in urma avizului emis de Primaria Capitalei; sa fie acesta motivul pentru care Primaria nu face public Cadastrul Verde?

 

In ceea ce priveste opinia organizatiilor neguvernamentale cu privire la inelul median, trimitem la trei articole publicate de specialistii Gruia Badescu si Alec Balasescu, membri ai Platformei pentru Bucuresti:

http://www.beautifulromania.ro/blog/?p=12

http://www.contributors.ro/societatelife/bucurestiul-oras-al-automobilului-rege/

http://www.contributors.ro/idei-si-solutii/bucuresti-oras-al-automobilului-rege-partea-ii/

 

corespondenta primita de la  Nicusor Dan, Asociatia Salvati Bucurestiul, 0732.290.539.