Este student la Universitatea Romano Americana si a avut vernisajul primei sale expozitii de arta fotografica la Cinematograful „Patria”, in ziua decernarii Premiilor „HESPERUS”.
„De mic copil mi-a placut sa observ ce se intampla in jurul meu – spune OLIVIAN STOICA  – si sa pun la pastrare ce mi-a placut, in niste sertare mentale. Problema e ca odata cu trecerea timpului, chiar timpul face curat in sertare. Avem insa o solutie: fotografia. Am descoperit-o de mic si la 8 ani aveam deja primul meu aparat de fotografiat. De aici au urmat mai multe opriri in statiile timpului, cu mai multe aparate… Cand am inceput facultatea mi-am luat primul DSLR si, de atunci suntem nedespartiti. Il port cu mine tot timpul in rucsac alaturi de obiective cand plecam la „vanatoare”. Chiar daca, uneori, nu am avut tot ce imi era necesar in materie de obiective, am putut apela intotdeauna la bunul meu prieten Dan Smedescu si astfel am realizat mai multe dintre fotografiile de la expozitie. Si pe aceasta cale ii multumesc!”

   Prezent la vernisajul expozitiei de la „Patria”, Dan Smedescu spunea despre colegul sau „lazarist”: „In esenta, fotograful capteaza clipe din lumea pe care o vede spre a le imparti; si un lucru se poate spune despre aceasta lume: fiecare o vede intr-un mod diferit, in functie de ce are inauntrul sau. Parafrazand Biblia, nu poti vedea paiul in ochii fratelui tau daca nu ai avea o barna in proprii ochi.  Astfel va invit sa vizionati operele acestui artist si sa va dati seama singuri ce fel de om este…sa va dati seama ce vrea sa va daruiasca si sa realizati ca nu poate darui decat ceea ce are si ce este.”

Despre editia a IX-a a „Zilelor HESPERUS, in contextul careia a debutat la „Patria”, OLIVIAN  STOICA marturiseste: „Hesperus a fost ocazia de a cunoaste oameni minunati si generosi, cu sufletul deschis catre poezie si cantec, care m-au lasat sa intru in lumea lor. Mi-a facut placere sa le impartasesc cateva dintre fotografiile mele si am primit invitatia de a participa la editia a IX-a a zilelor Hesperus printr-o expozitie de fotografii. A fost pentru prima data cand am expus la Cinematograful „Patria” din Bucuresti si le multumesc pentru aceasta oportunitate care mi-a bucurat sufletul!”
Cu siguranta despre numele artistului fotograf OLIVIAN STOICA vom mai auzi.

Ioan Iacob